Technologie

Pivo Chotěboř vaříme ve dvounádobové nerezové varně dvourmutovým dekokčním způsobem (povařováním rmutů) a 90 minutovým chmelovarem. Pro výrobu využíváme výhradně moravský slad, žatecký granulovaný chmel a kvalitní vodu z Českomoravské vrchoviny.

V žádném případě nepoužíváme sladové náhražky a ani jiné chemické antioxidanty. Po uvaření mladiny a jejím následném ochlazení mladina kvasí v otevřených nerezových kádích při maximální teplotě 10,5°C po dobu 10 – 13 dní podle druhu vyráběného piva. Pak následuje dokvašování v klasických smaltovaných ležáckých tancích po dobu min. 30 – 90 dnů při teplotě 2°C. Poté pivo filtrujeme na svíčkovém křemelinovém filtru a stáčíme do 15 l, 30 l a 50 l KEG sudů a do 0,5 l lahví.